GIVEAWAY BLOGWALKING NUFFNANGGER






SYARAT-SYARAT : 


1. Warganegara Malaysia dan menetap di Malaysia. 

2. Ahli nuffnang 

3. Klik iklan nuffnang di atas dan sebelah kanan anda 

4.. Follow IG  @kedai.kita

5.  buat entry bertajuk GIVEAWAY BLOGWALKING NUFFNANGGER. ( Letak banner & linkkan ke sini eh )

5. Tag 3 kawan & publish. ( tag lebih lagi baguihh :D)

6. Tinggalkan Link Url di Entry ini sahaja. Entry lain tak dikira 

7. Semua peserta yang Join dan berblogwalking ke blog peserta lain perlu untuk klik-klik Mr. Nuffnang. :))











Detik-detik Rasulullah SAW menjelang Sakaratul maut






Detik-detik Rasulullah SAW menjelang Sakaratul maut,Ada sebuah kisah tentang totalitas cinta yang dicontohkan Allah lewat kehidupan Rasul-Nya. Pagi itu, meski langit telah mulai menguning burung-burung gurun pun enggan mengepakkan sayapnya.
Pagi itu, Rasulullah dengan suara terbata-bata memberikan petuah:
“Wahai umatku, kita semua ada dalam kekuasaan Allah dan Cinta Kasih-Nya. Maka taati dan bertakwalah hanya kepada-Nya. Kuwariskan dua hal pada kalian, Sunnah dan Al-Qur’an. Barang siapa yang mencintai Sunnahku berarti mencintai aku, dan kelak orang-orang yang mencintaiku, akan bersama-sama masuk surga bersama aku,”
Khutbah singkat itu diakhiri dengan pandangan mata Rasullah yang teduh menatap sahabatnya satu persatu. Abu Bakar menatap mata itu dengan berkaca-kaca. Umar dadanya naik turun menahan nafas dan tangisnya.Ustman menghela nafas panjang dan Ali menundukan kepalanya dalam-dalam.
Isyarat itu telah datang, saatnya sudah tiba “Rasulullah akan meninggalkan kita semua,” desah hati semua sahabat kala itu. Manusia tercinta itu, hampir usai menunaikan tugasnya di dunia.
Tanda-tanda itu semakin kuat, tatkala Ali dan Fadhal dengan sigap menangkap Rasulullah yang limbung saat turun dari mimbar. Saat itu, seluruh sahabat yang hadir di sana pasti akan menahan detik-detik berlalu, kalau bisa.
Matahari kian tinggi, tapi pintu rumah Rasulullah masih tertutup. Sedang di dalamnya, Rasulullah sedang terbaring lemah dengan keningnya yang berkeringat dan membasahi pelepah kurma yang menjadi alas tidurnya. Tiba-tiba dari luar pintu terdengar seseorang yang berseru mengucapkan salam.
“Assalaamu’alaikum….Bolehkah saya masuk ?” tanyanya.
Tapi Fatimah tidak mengijinkannya masuk, “Maafkanlah, ayahku sedang demam,” kata Fatimah yang membalikkan badan dan menutup pintu. Kemudian ia kembali menemani ayahnya yang ternyata sudah membuka mata dan bertanya kepada Fatimah.
“Siapakah itu wahai anakku?”
“Tak tahulah aku ayah, sepertinya baru sekali ini aku melihatnya” tutur Fatimah lembut. Lalu Rasulullah menatap putrinya itu dengan pandangan yang menggetarkan. Satu-satu bagian wajahnya seolah hendak dikenang.
“Ketahuilah, dialah yang menghapuskan kenikmatan sementara, dialah yang memisahkan pertemuan di dunia. dialah Malaikat Maut,” kata Rasulullah.

Fatimah pun menahan ledakan tangisnya. Malaikat Maut datang menghampiri, tapi Rasulullah menanyakan kenapa Jibril tak ikut menyertai. Kemudian dipanggillah Jibril yang sebelumnya sudah bersiap diatas langit untuk menyambut ruh kekasih Allah dan Penghulu dunia ini.
“Jibril, jelaskan apa hakku nanti dihadapan Allah?” Tanya Rasulullah dengan suara yang amat lemah.
“Pintu-pintu langit telah dibuka, para malaikat telah menanti Ruhmu, semua pintu Surga terbuka lebar menanti kedatanganmu,” kata Jibril. Tapi itu semua ternyata tidak membuat Rasulullah lega, matanya masih penuh kecemasan.
“Engkau tidak senang mendengar kabar ini, Ya Rasulullah?” tanya Jibril lagi.
“Kabarkan kepadaku bagaimana nasib umatku kelak?”
“Jangan Khawatir, wahai Rasulullah, aku pernah mendengar Allah berfirman kepadaku:
‘Kuharamkan surga bagi siapa saja, kecuali umat Muhammad telah berada didalamnya’” kata Jibril.

Detik-detik semakin dekat, saatnya Izrail melakukan tugas. Perlahan Ruh Rasulullah ditarik. Tampak seluruh tubuh Rasulullah bersimbah peluh, urat-urat lehernya menegang.
“Jibril, betapa sakit Sakaratul Maut ini.” Lirih Rasulullah mengaduh.
Fatimah terpejam, Ali yang disampingnya menunduk semakin dalam dan Jibril memalingkan muka.

“Jijikkah engkau melihatku, hingga kau palingkan wajahmu wahai Jibril?” Tanya Rasulullah pada malaikat pengantar wahyu itu.
“Siapakah yang tega, melihat kekasih Allah direngut ajal,” kata Jibril.
Sebentar kemudian terdengar Rasulullah memekik karena sakit yang tak tertahankan lagi.

“Ya Allah, dahsyat nian maut ini, timpakan saja semua siksa maut ini kepadaku, jangan kepada umatku”.
Badan Rasulullah mulai dingin, kaki dan dadanya sudah tak bergerak lagi. Bibirnya bergetar seakan hendak membisikan sesuatu, Ali segera mendekatkan telinganya.

“Peliharalah shalat dan santuni orang-orang lemah diantaramu,”
Di luar pintu, tangis mulai terdengar bersahutan, sahabat saling berpelukan. Fatimah menutupkan tangan diwajahnya, dan Ali kembali mendekatkan telinganya ke bibir Rasulullah yang mulai kebiruan.
“umatku, umatku, umatku”
dan….PUPUSLAH KEMBANG HIDUP MANUSIA MULIA ITU………
Kini, mampukah kita mencintai sepertinya ?








Simple 1st Giveaway Segment by Beba Ifa





Simple 1st Giveaway Segment by Beba Ifa.


Memandangkan tajuknya dah sebut simple, so hadiahnya juga simple2 saja ya.. 100% sponsored by penganjur...hehe

Tujuan? untuk menghargai rakan followers kerana join blog saya dan yang bakal join blog ni...
jom tengok apa syarat-syarat simple di bawah ni:
  1. Follow Blog Beba Ifa
  2. Like Facebook Page (ada di sidebar..hehe)
  3. Tag minimum 3 rakan anda! ^_^
  4. Letak tajuk Simple 1st Giveaway Segment by Beba Ifa
  5. Copy banner dan link ke entri ini...letak url entri anda di bahagian komen ni ya..

Simple? hehe memang simple...
GA ini akan tamat pada 30 Disember 2014 jam 11.59 malam


Jom join! ^_^

*Segmen akan terbatal automatik sekiranya penyertaan kurang dari 10 orang.
*Hadiah akan diumumkan kemudian...dalam entri yang lain. Sabar ya?

Kebaya Giveaway by Izzlegacy Boutique

Banner Kebaya Giveaway ini perlu dimasukkan didalam entry giveaway ya.




1) Buat satu entry tentang Kebaya Giveaway nie.
2) Terangkan kenapa anda perlu menang kebaya dari koleksi Izzlegacy
3) Mengapa anda dan rakan-rakan perlu singgah shopping di Izzlegacy Boutique.
4) Apa yang anda ingin shopping di Izzlegacy Boutique.

Itu je. Anda boleh baca tentang Izzlegacy Boutique didalam blog ini dan juga di blogwww.myfizwan.com. Untuk melihat produk-produk yang dijual di Izzlegacy Boutique, anda boleh lawat website kedai online Izzlegacy Boutique di www.izzlegacy.biz.

Selepas tulis entry tentang 4 perkara di atas, anda perlu LIKE Facebook Page Izzlegacy Boutique dan juga FOLLOW Instagram Izzlegacy Boutique. Lepas follow, tag entrytentang “Kebaya Giveaway by Izzlegacy Boutique” kepada tujuh (7) rakan blogger anda.  Ok selesai dan tunggu kami umumkan senarai pemenang. Kebaya Giveaway by Izzlegacy Boutique ini berlangsung dari 21 Nov 2014 dan berakhir pada 15 Dis 2014. Pemenang akan diumumkan pada 20 Dis 2014.  So, ape lagi. Jom sertai Kebaya Giveaway by Izzlegacy Boutique. Pemenang akan dipilih dari jawapan dan penerangan yang paling menarik. So, luangkan masa untuk mengenali Izzlegacy Boutique dan tuliskan sebuah entry yang bermakna buat diri anda. Mana tau, anda akan menerima baju kebaya dari kami.




MANIS GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH




Syarat Penyertaan :
1. Mempunyai blog.
2. Mempunya akaun Facebook.
3. Tinggal bermastautin di Malaysia.
4. Mematuhi semua arahan penyertaan.


Cara-cara Penyertaan :
1. Buat satu entri dengan tajuk MANIS GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH.
2. Copy & paste banner di GA di atas dan backlink kan ke entry GA ini.
3. Anda boleh buat pilihan hadiah. Dibawah entri tuliskan  "Saya nak hadiah ............"
4. Follow & Add blog dan Fanpage para penganjur dan penaja.
5. Hantar link penyertaan di ruangan komen entri ini sahaja.


Follow Blog :


Add & Follow Fanpage :


Follow Instagram & Twiter (Jika ada akaun)


Note!!!
Semua penyertaan akan dibatalkan sekiranya gagal mematuhi semua syarat dan arahan.Pemilihan pemenang secara random.











Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom



Assalamualaikum w.b.t.



Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom secara rasminya dilancarkan hari ni. Giveaway ini adalah bersempena dengan sambutan hari lahir Yana pada 17 November ni. Alhamdulillah, masih berpeluang untuk menyambut hari lahir pada tahun ni...Insyaallah. 

Giveaway ini akan berlangsung sepanjang bulan November sahaja iaitu pada 1 November 2014 (12.01 am) hingga 30 November 2014 (11.59 pm). Jadi semua bloggerista yang cantik, manis, kachak dan hensem...Yana sukacita menjemput korang untuk join GA ni yer. Bagi menghargai penaja-penaja yang baik hati untuk menaja hadiah-hadiah GA ni, so...korang kena lah ikut syarat di bawah yer :-

SENARAI HADIAH :

Mystery Gift x 1 Top Referral [Yana Afi]
Blog Review x 2 dan Bloglist x 3 [Syira Lokman]
Kain Telekung Sulam x 1 [Hasrul Hassan]
1 Mineral Eye Colour Mary Kay + 1 Free Facial dan 1 Lip Applicator Mary Kay + 1 Free Facial
[Sofuriah Hashim]
Topup RM5 x 2 [Syahira Nadia]
Topup RM5 x 1 [Izwani Eliyana]
Barangan Kosmetik x 1 [Love Lissa]
Shawl x 1 [Amy Shah]
Blog Review & Bloglist x 3 [Wadhihah Hadi]
Novel + Autograf Penulis Eksklusif x 2 [Anies] 

Nak join? Klik Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom.
Good Luck!!!







Friends Give Away – by Aina Rahim






Syarat-syarat

1) Like Fan Page Para Sponser ( WAJIB) akan di check satu-satu.



2) Follow Blog Sponser 

KLIK KLIK KLIK KLIK KLIK KLIK  KLIK  
 KLIK KLIK KLIK

3) Follow Instagram 
ID: Rexylla Lia Zakiah Cerdik BBL 4) ADD Google Plus BBL 5)Follow Join This Site KLIK 6) Follow semua blog sponser jika ada button follow Bagi mempunyai semua laman sosial di atas WAJIB lakukan
Bagi yang tidak mempunyai blog dan hanya mempunyai facebook anda perlu :- 1) Sambungkan ayat di bawah dan tag (Nur Aina Mardhiah ) Sebagai seorang sahabat yang rapat, saya perlu ............ (100 patah perkataan ) 2) Promote status anda dan dapatkan banyak like di status yang anda buat itu tadi.

Senarai Peserta yang join boleh check pada :-


22 November 2014 (Minggu 1)
29 November 2014 (Minggu 2)


6 Disember 2014 ( Minggu 3)
 13 Disember 2014 ( Minggu 4)
 



Pengumuman para pemenang akan di umumkan pada 16 Disember dan dicabut melalui cabutan bertuah oleh AR sendiri.Jadi, AR postkan awal sehari. Jadi Follower Aina Rahim boleh join GIve Away pada 17 November 2014. 












LIEBSTER AWARD #5 - Taged BY IAMFYNA




thanks so much to you, FYNA for tagging me. Woww. I'm feel so touched




Soalan Yang Atyy Kena Jawab 





1. Perkara yang mesti dilakukan setiap kali ada masa lapang?
- Online & buat benda yang berfaedah :)

2. Selalu melancong? Kat mana paling best?
- Jarang Melancong. Port Dickson

3. One word describe diri sendiri.
- Jadilah manusia yang pada saat kelahiranmu semua orang tertawa bahagia, tapi hanya kamu sendiri yang menangis. Dan pada saat kematianmu semua orang menangis sedih, tapi hanya kamu sendiri yang tersenyum.

4. Siapa idola awak?
- Rasulullah S.A.W & Seangkatan Dengannya.

5. Dalam setahun..hari yang paling dinanti-nantikan ialah.......? sebab?
- 30.05.1996 Sebab Birthday Atyy.

6. Blogger yang teringin sangat nak jumpa?
- Sesiapa Sahaja. Blogger FYNA Pon Okayy Jugak :)

7. Pernah join gathering blogger?
- Tak Pernah Lagi :(

8. Kenapa jadi blogger?
- Saya Minat, Banyak Masa Lapang & Berkongsi Idea . . Takan Nak Habiskan Masa Lapang Dengan Sia-Sia . .

9. Barang paling mahal pernah dibeli untuk diri sendiri?
- Tak Ada Lagi Kot. Semua Duit Ibu & Ayah Lagi :)

10. Apa yang sedang awak fikirkan sekarang?
- Harini Nak Tengok Movie Apa :)

11. Pandangan tentang blog orang yang tag awak? ^_^)v
- Blog Awak Cantik . . Kebiru-Biruan . . Mcam Di Awang-Awangan . . I Believe I Can Fly. . Thumbs Up :)






SARAWAK BORNEO TRIP : PART 2 - GIVEAWAY





SYARAT-SYARAT :


1. Wajib follow blog aku - Siti Yang Menaip
2. Kalau sudi boleh follow Instagram sekali - Sitiroro
3. Buat entry bertajuk - Sarawak's Shopping Hauls Giveaway by Siti Yang Menaip
4. Tepek banner dan backlink ke entry ini
5. Drop link entry uols semua di entry ini sahaja

ITU SAHAJA !! Easy peasy.



HADIAH-HADIAH :

Alas meja tenun x 3 ( 3 Pemenang )
Sarawak tea x 1 ( 1 Pemenang )
Snek rumpai laut x 3 ( 3 Pemenang )
Snek sagu x 1 ( 1 Pemenang )
Snek Tabaloi x 2 ( 2 Pemenang )
Snek Pepper Jelly x 5 ( 5 Pemenang )
Keychain Sarawak x 10 ( 10 Pemenang )
Fridge Magnet x 2 ( 2 Pemenang )



SEGMEN TAMAT : 16 NOVEMBER 2014

27 orang pemenang dicari. Pemenang akan dipilih menggunakan khidmat Random.org for sure. Jadi cabutan adalah adil dan saksama. Mari mari join ramai-ramai. Ajak kawan-kawan join sekali.









Menakjubkan!! Sekolah Terapung Di Bangladesh Persediaan Menghadapi Kawasan Yang Akan Tenggelam..




Bangladesh adalah salah sebuah Negara yang sedang menerima ancaman kesan daripada perubahan iklim. Ramalan menunjukkan pada tahun 2030, air yang semakin meningkat boleh membuat 20% daripada negara ini tidak boleh didiami. Apabila berlaku taufan Bangladesh akan mengalami masalah banjir teruk yang mengakibatkan kehilangan ribuan nyawa. 

Oleh yang demikian bagi menghadapi bencana ini banyak struktur-struktur yang boleh terapung dibina. Antaranya adalah perpustakaan, sekolah, klinik kesihatan dan pusat latihan. Di bawah adalah gambar-gambar sebuah sekolah terapung yang mampu menempatkan 30 orang murid kanak-kanak dan dewasa. Sebanyak 22 sekolah terapung berkuasa solar ini wujud di Bangladesh dengan jumlah murid melebihi 1000 orang. Ia dilengkapi dua kelas, sebuah perpustakaan dan makmal komputer. 

Di masa hadapan lebih banyak sekolah sebegini akan dibina bagi memastikan kanak-kanak akan masih mampu ke sekolah walalupun Bangladesh semakin tenggelam.




















Nah 1st GiveAway By Anamizu









SYARAT-SYARAT:
1.Follow blog aku ni (ana-mizu.blogspot.com)
2.Copy paste banner GA dan backlink kat entry ni.
3.Tempek je link entry engkorang kat ruangan komen entry ni SAHAJA.
4.Wajib follow semua para penaja GiveAway ni.
5.Done. Senang je kan?
6.GiveAway ni tamat pada 12 pm 28 November 2014. 
HADIAH ! HADIAH ! HADIAH!
Topup RM 5 = 7 pemenang


PARA PENAJA 
Zumal  = Topup RM 30 X 1 pemenang
Yui  = Topup RM 5 X 1 pemenang 
bookmark craft Nurul Yui Collection X 1 pemenang