Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak






Selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak pada tahun 2016. Semoga ramadhan kali ini penuh bermakna dan perbanyakkan amal ibadat. Semoga Allah s.w.t menilai hambanya dengan penuh kebaikan.

Ehem ! apa azam puasa korang tahun ni ea ? apa ya ? apa ? 
Tak kisah lah apa yang korang azam kan untuk puasa tahun ini , yang pasti semuanya baik dan diterima oleh Allah. Taksabarnya nak berpuasa, harap dapat puasa penuh lah ya tahun ini lagi sebab dari kecik sampai lah sekarang masih puasa penuh lagi tau. Harap lah yang ke 20tahun ini puasa penuh lagi. Wallahualam :)


Mesti dah ada yang beli baju rayakan ? wah ! excitednya nak raya tu. Puasa belum lagi ya, jangan fikir raya je nanti taktahu puasa kemana raya kemana :) . Kebanyakan umat islam tahu puasa ni menahan diri dari makan dan minum. Ya ! betul tu, tetapi time puasa ni lah kita nak kumpul amal ibadah, nak kumpul pahala, nak kurangkan dosa. Apa yang specialnya ramadhan syaitan kena ikat tau so takda siapa lah yang akan hasut kita untuk melakukan kejahatan. kalau ada jugak hasutan itu bermaksud hawa nafsu kita :)

Amboi, panjang lebar pulak. Apa apa pun selamat berpuasa dari saya dan semoga Allah panjangkan umur kita sehingga habis puasa dan kalau boleh sampai bila bila. in Shaa Allah :)


Sebarang ucapan sila kemukakan komen dibawah ya. Nak tengok siapa yang excited nak puasa & sambil tu tinggalkan link blog korang senang nak blogwaling sekali. Jangan lupa FOLLOW blog saya ya . 


SALAM RAMADHAN DARI SAYA :)





No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Daun Keladi,
Ada Masa Komen Lagi ,

- Atyy Azmi -