Kelebihan Orang Yang Menutup Aurat





~> Menutup aurat, dapat keredhaan & keberkatan dari ALLAH.
~> Dapat pahala bila menutup aurat, berganda bila ikhlas.
~> Nampak macam panas, bila pakai nyaman sahaja.
~> Nampak soleh & solehah, kekadang macam ustaz & ustazah. 
~> Bantu jaga mata lelaki, lindungi diri dari lelaki jahat.
~> Bonus : Nampak lebih hensem dan sopan.
~> Bila sudah tutup dengan sempurna boleh buat pakaian untuk solat.
~> Didik diri hormat diri sendiri sebelum hormat orang lain.
~> Menyihatkan badan, tidak terkena sinaran UV, debu dan sebagainya.
~> Tingkatkan Al-Haya' (malu) dalam diri, malu tanda ada iman.
~> Satu cabang dakwah, bawa manusia cinta pada keislaman.
~> Ciri-ciri boleh dijadikan suami / isteri soleh & solehah.
~> Petanda awal ke arah insan yang bertaqwa.
~> Bukan nak tunjuk baik tapi nak jadi yang terbaik dimata ALLAH.






9 comments:

  1. salam jemput join segmen di blog saya http://www.vitaminuntuksemua.my/2015/02/segmen-jom-tonton-video-by-farahamzah.html tq

    ReplyDelete
  2. as'salam...
    terlalu bnyk kelebihan...kerana mnutup aurat ni WAJIB yang ALLAH telh perinthkan pada kaum hawa seperti yg dah dinyatakan dlm ALQURAN,kan...lgpun rasa lebih selamat ^_^

    ReplyDelete
  3. Perempuan yang menutup aurat tidak semestinya baik, tetapi perempuan yang baik semestinya menutup aurat.
    btw, saya singgah dan follow awak, jemput ke blog saya ya? :)

    ReplyDelete
  4. http://nanuenchoding.blogspot.com

    jemput singgah blog :)

    ReplyDelete
  5. menutup aurat tu tuntutan agama...banyak kelebihannya.


    sudi-sudilah lawat blog saya
    http://85mutiarabeauty.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. banyak kelebihan dalam menutup aurat

    sudi-sudilah lawat blog saya
    http://85mutiarabeauty.blogspot.com

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi,
Ada Masa Komen Lagi ,

- Atyy Azmi -